Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Ελλάδα,Ισπανία και οικονομική κρίση!

      Πρίν απο λίγο βγήκα απο μια συνάντηση με Ισπανό επιχειρηματία,οπου κάναμε μια πολύωρη συζήτηση με θέμα την δουλειά μας μέσα στην οικονομική κρίση.
      Τα προβλήματα και εκεί είναι τεράστια(ανεργία,χρέος να μεγαλώνει κ.λ.π) και υπάρχει έντονος προβληματισμός για το μέλλον.
       Κάπου εκεί όμως,άρχισε να μου αναλύει τις προσπάθειες όλων και συντονισμένα να βοηθηθούν οι Ισπανικές επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα!
       Προσπάθειες πέρα από προκαταλήψεις και πολιτικές παρωπίδες,γιατί όλοι έκατσαν με ειλικρινείς
προθέσεις να συζητήσουν,εργαζόμενοι,επιχειρηματίες,κυβέρνηση,τράπεζες!
       Ιδιαίτερη έμφαση έδωσαν στις επιχειρήσεις με εξαγωγικό χαρακτήρα,αλλά και πρόσθετη βοήθεια σε όσες δεν ήταν ώστε να λάβουν ώθηση για εξωστρέφεια! Εύκολα διέκρινες ότι όλοι είχαν σαφή προσανατολισμό,να ξεπεράσουν το τεράστιο παγοβουνο που τους απειλεί! Και φυσικά ο καθένας κάνει ότι καλύτερο μπορεί με πρωτοπόρους κυβέρνηση και τράπεζες!
       Δίχνει όμως ότι όλα τα προηγούμενα γινόταν σοβαρή δουλειά απ όλους,παρόλα τα λάθη τους,αλλά τώρα ενωμένοι δουλεύουν ακόμα πιο σοβαρά! Και στο μυαλό τους κυριαρχεί τι μπορούν να κάνουν αυτοί για την Ισπανία και όχι οι άλλοι για την Ισπανία!
        Δεν μπορεί να προβλέψει κανείς το αποτελεσμα της προσπάθειας τους είναι σίγουρο όμως ότι κάποια στιγμή θα δούν φώς στο τούνελ εδώ στην χώρα μας μπορεί να είναι κανείς σίγουρος?
         Προσωπικά δεν είμαι σε θέση να δώσω σαφή απάντηση!
         Και η κοινωνία αλλά και πολιτικοί μας είμαστε χωρισμένοι σε ανθρωπιστές και πατριώτες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου