Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Ευχαριστούμε κύριε Γκοντάρ!




Η Δύση είναι που χρωστάει στην Ελλάδα, τη χώρα της φιλοσοφίας, της δημοκρατίας, της τραγωδίας...», δήλωσε. «Πάντα ξεχνάμε τη σχέση ανάμεσα στην τραγωδία και τη δημοκρατία. Χωρίς Σοφοκλή δεν θα υπήρχε Περικλής. Χωρίς τον Περικλή δεν θα υπήρχε Σοφοκλής.
Ο τεχνολογικός κόσμος στον οποίο ζούμε τα χρωστά όλα στην Ελλάδα. Ποιος ανακάλυψε τη λογική; O Αριστοτέλης... όλος ο κόσμος χρωστάει σήμερα στην Ελλάδα», τόνισε ο Γκοντάρ στη συνέντευξή του που έκανε τον γύρο του κόσμου. «Η Ελλάδα θα μπορούσε να ζητήσει από τον σημερινό κόσμο μας χιλιάδες εκατομμύρια για τα δικαιώματα του συγγραφέα και θα ήταν λογικό να της τα δώσουμε.


Αυτά είναι τα λόγια του γνωστού σκηνοθέτη Ζαν-Λιν-Γκοντάρ στο πρόσφατο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Καννών!

Προσωπικά σας ευχαριστώ και για τα λόγια και για την συμπαράσταση σας!

Δεν ήρθατε μια βόλτα όμως στην Ελλάδα να μας δείτε αραγμένους στις καφετέριες,βρίζοντας ότι είναι ακριβός ο καφές,να χαζεύουμε και να σκεφτόμαστε ποιό τζίπ θα πάρουμε να πουλήσουμε μούρη,ή τώρα που είναι και τριήμερο σε ποιό μπάρ θα πάμε!

Επειδή είμασταν πολύ απασχολημένοι,ξέρετε,στον πολιτισμό επενδύσαμε σε Δέσποινα,Φοίβο,Καρβέλα κ.λ.π.,και τώρα τελευταία στις Ντούβλη,Αλεξανδράτου!

Άν έρθετε σας κερνάμε ένα φραπέ σε πλαστικό,να σας δείξουμε τα δάση που κάψαμε,τους παρατημένους αρχαιολογικούς χώρους,και φυσικά το καμάρι μας τα νησιά μας! Βέβαια θα καθήσετε σε καμμιά πλαστική ξαπλώστρα,θα δείτε άθλια rooms to let στημένα για αρπαχτή λίγων μηνών!

Αν δείτε όλα αυτά και ίσως κι άλλα που θα σας κάνουν εντύπωση,θυμήστε μας και πάλι τους δοξασμένους προγόνους μας! Εμείς τους έχουμε ξεχάσει όπως και οι Έλληνες πνευματικοί που δεν φρόντισαν να μας "σκουντήξουν" όλα αυτά τα χρόνια και να τους φέρνουν συχνά πυκνά στο προσκήνιο..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου