Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Πολιτική με €......




Σαν να έσπασε ο όρκος σιωπής των πολιτικών!΄Ενας ένας αρχίζει και μιλάει για τα πεπραγμένα του,αλλά νοιάζεται κιόλας να αναδείξει ότι οι άλλοι έκλεψαν περισσότερα!
Η εικόνα που βγάζουν τα κόμματα είναι διάλυσης.Η ΝΔ δεν ξέρει προς τα που να πάει,το ΠΑΣΟΚ δεν ξέρει πως να κυβερνήσει,ο ΣΥΡΙΖΑ έμεινε χωρίς ρίζα,και το ΚΚΕ κυνηγάει το ΖΕΝΙΘ να μη δέσει στον Πειραιά!

Κάπως έτσι ήταν τα πράγματα στην γειτονική Ιταλία! Απαξίωση των παραδοσιακών κομμάτων και των ιδεολογιών τους,μαζί με την μπόχα των σκανδάλων και την αποτυχία της επιχείρησης "καθαρά χέρια",γιατί δεν υπήρχαν καθαρά χέρια! Γιατί αυτό το πολιτικό οικοδόμημα,είχε συνενοχές και συγκαλύψεις!!

Μάλλον φτάνει η εποχή του "Μπερλουσκονισμού" και στην Ελλάδα,το καλεί το ίδιο το πολιτικό σύστημα με τις πράξεις του! Τι,δεν μπορεί αυτη την μικρολογιστική πολιτική να το κάνει το κόμμα των επιχειρηματιών? Μπορεί βέβαια..δεν ασκούν πολιτική αυτοί που μας κυβερνούν/κυβερνούσαν..μια διαχείρηση έκαναν!

Προσωπικά βλέπω να οδηγούμαστε εκεί!Καλύτερα ή χειρότερα? Το μέλλον θα το δείξει,χειρότερα απο ότι φτάσαμε έδω,με το έλλειμα πολιτκής τα τελευταία χρόνια δεν νομίζω ότι θα έιναι! Τους συμφέρει να παραμείνει αυτο το διεφθαρμένο σύστημα στην οικονομία και στην κοινωνία!

Η μόνη περίπτωση να σταματήσουν οι επίδοξοι Μπερλουσκόνι της Ελλάδας,είναι η πολιτική να σταθεί στο ύψος της,να θυμηθεί την ηθική και μέσα απο τα ιδεολογικά οπλοστάσια,να πολεμήσει για το κοινό καλό!

Πέρα απο αφορισμούς όμως,τα πολιτικά κόμματα και οι δομές τους, που μας κυβέρνησαν ή όχι, πρόσφεραν ότι μπορούσαν στον τόπο,τώρα πλέον δεν μπορούν!

Πρέπει να αλλάξουν.. να τα αλλάξουμε..να επανέλθει η πολιτική στο προσκήνιο και όχι η πολιτική με €..στο παρασκήνιο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου